www.RAFSIG.usamv.ro RO 
EN  

Prezentare proiect
despre proiect
Parteneri
cunoaste echipa
Noutati
noutatile din proiect
Rezultate preconizate
rezultate
Rapoarte activitate
rapoarte
Forum
sa ne cunoastem




  Parteneri

 

Coordonator Proiect: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti
Director proiect: Prof. Amalia Carmen MITELUT

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB) este una dintre cele mai vechi institutii de īnvăţămānt din Romānia. Īnfiinţarea sa este datorată iniţiativei Domnitorului Ţării Romāneşti, Barbu Dimitrie Ştirbei care, īn anul 1852, ia decizia īnfiinţării „Institutului de Agricultură de la Pantelimon”.

Pe sigiliul şcolii era reprezentat un vultur care ţinea īn gheare un mănunchi de spice. Acest vechi simbol al şcolii a stat la baza actualei sigle a USAMVB. Peste numai trei ani, īn 1855, se īnfiinţa „Şcoala pentru Īnvăţătură Veterinară” precursoarea actualei Facultăţi de Medicină Veterinară.

De-a lungul celor peste 157 de ani de existenţă, „Institutul de Agricultură de la Pantelimon” a cunoscut multiple prefaceri, schimbări de sedii şi de denumiri dar, fapt mult mai important decāt aceste schimbări īn sine, o constantă a activităţii a constituit-o preocuparea pentru un īnvăţămānt performant, „…adaptat nevoilor populaţiei, urmărind orientarea elevilor către specialităţile folositoare societăţii.” – aşa cum se menţiona īn Ofisul Domnesc de īnfiinţare al „Institutului de Agricultură de la Pantelimon”.

Lista persoanelor implicate in proiect:

Persoana

Pozitia in cadrul proiectului

Mitelut Amalia Carmen Cercetator senior
Niculita Petru Cercetator senior
Cornea Calina Petruta Cercetator senior
Popa Mona Cercetator senior
Draghici Mihaela Cercetator postdoctoral
Geicu - Cristea Mihaela Cercetator postdoctoral
Tanase Elena Doctorand
Stefanescu Georgiana Doctorand
Mihai Laura Doctorand
Popa Vlad Ioan Masterand
Vasiliu Anca Masterand
Popescu Paul Alexandru Masterand

 

website: www.usamv.ro

 

Partener 1: Centrul de Competenta in Electrostatica si Electrotehnologii CCEE)
Responsabil proiect: Prof. Dr. Ing. Radu CRAMARIUC

SC “Centrul de Competență īn Electrostatică și Electrotehnologii” (CCEE)  este o societate comerciala orientata catre cercetarea stiintifica cu caracter teoretic, aplicativ si tehnologic in domeniul electrostaticii si electrotehnologiilor. Societatea are o bogata activitate īn domeniul cercetarilor avansate precum si īn domeniul realizarii de echipamente, tehnologii si materiale. S.C. CCEE a participat in ultimii 10 ani in peste 30 de proiecte de cercetare si dezvoltare desfasurate in parteneriat academic si industrial in care societatea a activat atat ca si coordonator cat si ca partner.

SC CCEE este activa īn urmatoarele domenii:

Protecţia mediului: generatoare de ozon si tehnologiile aferente pentru tratarea apei; purificarea apelor reziduale; purificarea aerului in cladiri si spatii inchise; aparate pentru masurarea concentratiei de ozon īn aer si apa; etc.

Agricultura: sisteme manuale si automate pentru pulverizarea de pesticide in camp electrostatic; sterilizarea ambalajelor in plasma nontermica; sterilizarea semintelor prin descarcari electrice; sisteme electrice si electromagnetice pentru masurarea si trasarea de harti pentru electroconductivitatea solului; tratarea cartofului de semintelor in camp electric; cresterea duratei de stocare a cartofului de consum prin tratarea acestuia cu electroni accelerati; etc.

Control nedistructiv: echipamente pentru detectarea defectele in materiale feromagnetice; control nedistructiv prin interferometrie cu fascicul laser; control inteligent al conductelor de transport de petrol si gaze naturale, etc.

Camp electrostatic si magnetic: separatoare electrostatice si magnetice pentru purificarea materialelor; electrofiltre; sisteme pentru eliminarea sarcinilor electrice parazite īn procese tehnologice; echipamente pentru pulverizarea de substante in camp electrostatic; echipamente pentru protejarea componentelor si materialelor la descarcari electrostatice; tratamente in descarcari electrice; caracterizarea materialelor antistatice, etc.

Lista persoanelor implicate in proiect:

Persoana Pozitia in cadrul proiectului
Cramariu Radu Cercetator senior
Neagu Dumitru Cercetator senior
Stanciu Viorica Cercetator senior
Popa Cornel Tehnician
Chivu Emil Alexandru Cercetator senior
Dascalescu Paul Cercetator senior

 

website: www.ccee.ro

 

Partener 2: Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare
Responsabil proiect: Dr. Gabriela MOHAN

Institutul de Bioresurse Alimentare este punctul de contact al Ministerului Educatiei si Cercetarii privind Tema 2 (Alimentatie, Agricultura, Acvacultura si Biotehnologie) din cadrul Programului Cadru 7 de cercetare europeana. Reprezinta prin delegat national ICC (Asociatia Internationala a Stiintei si Tehnologiei Cerealelor) din Viena, care are 50 tari membre si este singurul institut de cercetare in domeniul industriei alimentare din subordinea directa a M.A.P.D.R.

Detinem laboratoare acreditate RENAR, in plus detinem singurul laborator acreditat din Romania pentru migrari globale si migrari specifice de componenti din ambalajele pentru alimente.

Lista persoanelor implicate in proiect:

 
Persoana Pozitia in cadrul proiectului
Mohan Gabriela Cercetator senior
Duta Denisa Eglantina Cercetator senior
Ionescu Valentin Cercetator senior
Dobre Alina Alexandra Cercetator postdoctoral
Apostu Paul Mihai Doctorand
Mustatea Gabriel Sorin Cercetator postdoctoral
Ionescu Mariana Cercetator senior
Niculescu Elena Tehnician
Culetu Alina Cercetator senior
Spaloghe Valeria Cercetator senior
Petricica Roxana Andreea Cercetator senior
Gagiu Valeria Cercetator senior
Cucu Mirela Elena Cercetator senior
Pirvu Constanta Tehnician
Tutuianu Domnica Tehnician
Cristescu Magdalena Tehnician
Ditoiu Alexandrina Tehnician
Nicolae Adrian Doctorand
Pantelimon Florea Tehnician

 

 

Partener 3: Centrul IT pentru Stiinta si Tehnologie (CITST)
Responsabil proiect: Dr. Ing. Bogdan CRAMARIUC

S.C. “Centrul IT pentru Stiinta si Tehnologie” (CITST) este o societate de cercetare si dezvoltare cu sediul in Bucuresti, Romania. Sopul societatii este de a aduce o contributie importanta la dezvoltarea stiintei si tehnologiilor de varf in Romania si a integrarii in retele de excelenta europene si internationale.

CITST se concentreaza asupra aplicatiilor de varf interdisciplinare din domeniile prelucrarii semnalelor, electrotehnologiilor, roboticii si calculului de inalta performanta. CITST vizeaza dezvoltarea de echipamente IT si prototipuri  bazate pe tratamente electrostatice, cu plasma, laser sau radiofrecventa.  Societatea concentreaza un nucleu de experti implicati in numeroasele proiecte ale societatii in dezvoltari legate de domeniile vizate. CITST furnizeaza catre clientii sai servicii inovative bazate pe rezultatele activitatilor sale de cercetare si dezvoltare.

De la infiintarea in 2007 a CITST, expertii societatii, au fost implicati in 8 contracte de cercetare si dezvoltare finantate la nivel national precum si in doua contracte finantate prin proiecte Europene.

Lista persoanelor implicate in proiect:

Persoana Pozitia in cadrul proiectului
Cramariuc Bogdan Cercetator senior
Cramariuc Oana Cercetator senior
Nisiparu Luciana Cercetator senior
Ciobanu Constantin Cercetator senior
Hleuca Dorin Tehnician
Benta Dan Doctorand
Crai Elena Luminita Cercetator senior
Lupu Iuliana Gabriela Cercetator senior
Ganciu - Petcu Mihai Cercetator senior
Popa Liviu Cercetator senior
Mihaiescu Oana Maria Cercetator senior
Mihaiescu Dan Eduard Cercetator senior

 

website: www.citst.ro

 

Partener 4: SC. VEL PITAR SA
Responsabil proiect: Mariut Angela Cristina

Grupul Vel Pitar este liderul pieţei romāneşti a produselor de panificaţie si morarit şi un jucător important īn domeniul producţiei şi distribuţiei de biscuiţi, specialităţi de cofetărieşi produse de patiserie.

Povestea grupului īncepe īn momentul īn care fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat īn Romānia de către New Century Holdings (NCH), achiziţionează două mari companii de morărit şi panificaţie, Mopariv Rāmnicu Vālcea şi Berceni Bucureşti. Īn decembrie 2001 se formează S.C. VelPitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificaţie: Mopariv Rāmnicu Vālcea, Berceni Bucureşti, Mopariv Cluj Napoca şi Granpan Tecuci. Sediul noii companii este stabilit la Rāmnicu Vālcea.

Anul 2007 a representat trecerea la un nou tip de organizare. Compania VelPitar S.A. s-a divizat īn trei societăţi autonome care au ca obiect de activitate panificaţia – S.C. VelPitar S.A., morăritul – S.C. Şapte Spice S.A. şi retailul – S.C. VP Magassin S.A.. Aceste activităţi s-au dezvoltat continuu īn ultimii ani, astfel īncāt acum beneficiază de condiţiile necesare pentru a funcţiona autonom. Prin procesul de divizare noile companii fructifică mai bine oportunităţile oferite de piaţă īn domeniile lor, gestionează mai bine resursele şi utilizează īn mod direct veniturile obţinute.

Lista persoanelor implicate in proiect:

Persoana Pozitia in cadrul proiectului
Mariut Angela Cristina Cercetator senior
Paun Adela Cercetator senior
Balaurea-Chirilov Ana-Maria Cercetator senior
Ghassan Helou Cercetator senior
Radu Florentina Cercetator senior
Clont Mariana Cercetator senior
Tomoiaga Daniela Cercetator senior
Raduta Madalina Cercetator senior
Mereuta Andreea Cercetator senior

 

website: www.velpitar.ro


 
Copyright © 2015 All Rights Reserved